soccer ball with medical mask in the stadium. All event of soccer pause break. covid-19 spreading outbreak

Impact nieuwe coronamaatregelen vanaf 26-10-2020

Afgelopen vrijdag 23 oktober werd bekend gemaakt dat de coronaregels op vlak van sport in lijn gebracht worden met alarmniveau 4.

Aangezien het door die maatregelen organisatorisch zeer moeilijk geworden is om nog wedstrijden te laten doorgaan, heeft K.S.K Oostnieuwkerke, in navolging van heel wat andere clubs uit onze provincie beslist om ALLE wedstrijden NIET meer te laten doorgaan. Concreet betekend dit dat vanaf maandag 26 oktober (morgen) de wedstrijden van U7, U8, U9, U11, U13 en U15 zullen worden uitgesteld. De ‘Jeugdcup Het Nieuwsblad’ voor de leeftijdsgroepen U8 en U11 werd eerder al uitgesteld. Deze maatregelen zijn (voorlopig) van kracht tot en met 19 november 2020.

Onze eerste minister, Alexander De Croo en de minister van sport, Ben Weyts hebben het belang van ‘#blijfsporten’ voor het mentaal en fysiek welzijn benadrukt. Dit deden ook al de sportkeuringsartsen, Gezond Sporten en de koepel van Vlaamse sportfederaties. Samen met hen wil KSKO de jeugd blijvend de kans geven om te mogen sporten.

Daarom blijven de geplande trainingen voor de jeugd gewoon doorgaan. Enkel de wedstrijden gaan niet meer door.

Aangezien de bestuursvergadering van Voetbal Vlaanderen over dit onderwerp pas komende woensdag (28/10/2020) plaatsvindt, zullen die wedstrijden voorlopig zichtbaar blijven in de BBF app en de website van Voetbal Vlaanderen.

Zoals reeds eerder bekend gemaakt, gelden alle bovenstaande maatregelen enkel voor de categorieën t.e.m. U15. De categorieën reserven A, reserven B en eerste elftallen werden eerder al volledig stilgelegd, maar bijkomend kom nu dat voor hen ook vriendschappelijke wedstrijden verboden worden.

Deel dit bericht

Scroll naar top
KSK Oostnieuwkerke

nu al weg?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niks meer over KSK Oostnieuwkerke. We zullen je niet spammen, beloofd!

* vereist