Samenvatting

VK Dadizele: Bram Paepe, Charly Allard, Yannick Duyck, Arne Devisch, Karsten Delrue, Sep Demeyere, Jari Bourgeois (1) (88′ Jordan Desmet), Boubou Diallo (77′ Lennert Kerkhof), Florent Rys, Jari Bourgeois (2) en Desley Seys (77′ Djordy Tack).

KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere (67′ Dries Denoo), Arne Scheldeman, Marijn Bentein, Davy Ghekiere (70′ Arne Vanelslander), Dumitru-Cosmin Munteanu, Stijn De Deygere, Jonas Buyse, Grady Hoflack, Nick De Groote en Dieter Yde (81′ Hasse Colpaert).

Doelpunten: 16′ Jari Bourgeois (2) 1-0, 69′ Stijn De Dedeygere 1-1 (pen).
Gele kaarten: 22′ Arne Devisch (VKD), 28′ Arne Scheldeman (SKO), 47′ Boubou Diallo (VKD), 69′ Yannick Duyck (VKD).
Rode kaart: 60′ Grady Hoflack (SKO).

Met een bezoek aan het ambitieuze Dadizele stond meteen een topper geprogrammeerd op de eerste speeldag. Oostnieuwkerke domineerde vorig seizoen samen met Zwevezele en Oostkamp in eerste provinciale, terwijl Dadizele in tweede via de eindronde verdiend – en voor de allereerste keer – de promotie afdwong naar de hoogste provinciale reeks. De ‘Pompeschitters’ versterkten zich nog in het tussenseizoen en speelden ook een goede voorbereiding, dus voor SKO was dit meteen een goede waardemeter.

Een zalig zomerweertje was het op de laatste dag van ‘de grote vakantie’ en heel wat toeschouwers kwamen afgezakt naar het kunstgrasveld van neo-eersteprovincialer Daisel. Beide ploegen speelden vrank en vrij en dus kregen we een bijzonder aangename pot hoogstaand voetbal te zien.

Oostnieuwkerke probeerde meteen de wedstrijd naar zijn hand te zetten en creëerde ook de eerste kans: Dieter Yde werd vrijgespeeld op rechts, maar zijn poging werd in corner gewerkt. Op het kwartier kwam de koude douche: eerste kans van de thuisploeg en meteen raak. Karsten Delrue zette voor van op rechts en Jari Bourgeois de tweede (jawel, Daisel heeft twee spelers met exact dezelfde naam in zijn ploeg) kopte de bal aan de eerste paal in de verste hoek binnen: 1-0! Halfweg de eerste helft werd het ei zo na 2-0, maar goalie Justin Vanbrabandt pakte uit met een uitstekende eerste redding en via de lat belandde de bal terug in het veld. Enkele minuten later ging een verre lob van thuisspeler Allard niet ver naast het Oostnieuwkerse doel.

Op het halfuur zette SKO een prachtige aanval op via Grady Hoflack en Stijn De Deygere tot bij Ewoud Defevere die van op links de bal voor doel bracht, maar Dieter Yde besloot naast. Na een vermeende fout op Davy Ghekiere claimden de Mandeljongens een strafschop, maar daar ging ref Niels Bossuyt niet op in. Nick De Groote werd weggestuurd op links, maar thuisdoelman Paepe kwam uitstekend uit en verhinderde verder onheil. Vijf minuten voor de rust mocht Stijn De Deygere een vrije trap nemen aan de rand van de zestien: de bal belandde bij Marijn Bentein die de onderkant van de lat trof. Een minuutje later ging een poging van Grady Hoflack via de bovenkant van de lat over doel. SKO ging onverdiend met een achterstand de rust in…

In de tweede helft ging Oostnieuwkerke meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Cos Munteanu ging slechts een half metertje over. Een goede aanval via Yde en Cos leverde helaas niks op. Aan de overkant werd een schot van Allard afgeblokt in corner. Rond het uur kapte Dieter Yde zich mooi vrij in de zestien, maar zijn poging strandde op doelman Paepe. Kort daarna ging het licht uit bij Grady Hoflack die terecht werd uitgesloten na te schoppen naar een tegenstander en zo moest Oostnieuwkerke nog een halfuur verder met tien man.

In het spelbeeld was het totaal niet te zien dat ONK met een man minder speelde, want de Mandeljongens gingen nog meer doordrukken om de gelijkmaker te forceren. Dieter Yde werd al meteen in scoringspositie gebracht, maar besloot naast. Op de tegenaanval trapte Seys over doel. Na een fout op Davy Ghekiere in de zestien ging de bal terecht op de stip en Stijn Dedeygere zette de elfmeter koelbloedig om: 1-1! Dadizele, dat al een tijd achteruit aan het leunen was, begon nu opnieuw wat aanvallender te spelen. SKO kon counteren via Cos en Nick, maar Yde kon opnieuw niet besluiten. Vijf minuten voor affluiten trof de ingevallen Kerkhof nog de lat voor Dadizele, dus daar kwamen we goed weg. Een lobbal van Nick na voorzet van Cos werd nog voor de lijn weggewerkt. In de blessuretijd kreeg thuisspeler Tack, ook een invaller, de kans om eeuwige roem te vergaren, maar hij verzuimde om Dadizele zijn eerste zege ooit in eerste provinciale te bezorgen.

Details

Datum Tijd League Seizoen
2 september 2018 15:00 1ste Provinciale 2018 - 2019

Resultaten

ClubGoalsUitslag
V.K. Dadizele1Draw
K.S.K. Oostnieuwkerke1Draw