SVD Kortemark: Michiel Decleir, Dario Desplancke, Jeroen Gunst, Larsen T'Jonck, Bart Cleenwerck, Thibault Vandenbussche, Henri Moyaert, Kenney Rommelaere, Joren Missinne, Thomas Lubazka (78' Riwan Mihoubi) en Lars Blieck (86' Bjarne Muylle).

KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere, Dries Denoo (57' Nick De Groote), Marijn Bentein, Arne Vanelslander, Davy Ghekiere, Jonas Buyse (90' Niels Veracx), Stijn De Deygere, Grady Hoflack, Dumitru-Cosmin Munteanu en Dieter Yde (85' Hasse Colpaert).

Doelpunten: 28' Stijn De Deygere 0-1 (pen), 42' Kenney Rommelaere 1-1 (pen), 67' Stijn De Deygere 1-2, 84' Nick De Groote 1-3.

Gele kaarten: 41' Arne Vanelslander (SKO), 50' Jeroen Gunst (SVD), 55' Joren Missinne (SVD), 78' Jonas Buyse (SKO), 88' Davy Ghekiere (SKO).

In een heel gesloten eerste helft viel er bitter weinig te beleven. De thuisploeg speelde vanuit een erg strakke organisatie en hield de rangen goed gesloten. SK Oostnieuwkerke bleef geduldig telkens opnieuw opbouwen en probeerde openingen te creëren, maar Kortemark gaf geen krimp. Rond het het halfuur mocht Grady Hoflack een corner nemen. De bal belandde uiteindelijk opnieuw bij 'den sloppn' en toen die voorzette werd Stijn De Deygere duidelijk vastgehouden in de zestien. De strafschop werd feilloos omgezet door onze captain himself: 0-1! Doelman Justin Vanbrabandt mocht de volledige eerste helft werkloos toekijken tot de bal drie minuten voor de rust op de stip ging na een vermeende fout van Marijn Bentein. Kenney Rommelaere bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. Op slag van rust was Ewoud Defevere dicht bij de 1-2, maar thuisgoalie Decleir behoedde zijn team voor een nieuwe achterstand.

Na de rust werd het al snel duidelijk dat Kortemark in de eerste helft heel wat energie had verbruikt en dus kwam er meer ruimte voor de blauwwitten en de kansen bleven niet uit. Een vrije trap van Stijn De Deygere belandde in de handen van doelman Decleir en een schot van Dieter Yde van op links ging achter het doel. Toen Cos Munteanu werd vastgehouden in de zestien deden zowel scheids Marey als lijnrechter Deopere alsof hun neus bloedde. Kortemark kreeg voor minder een strafschop in de eerste helft... Het luide protest van de bank en de Oostnieuwkerkse aanhang mocht niet baten.

Een kopbal van Nick De Groote (ingevallen voor de gekwetste Dries Denoo) werd gepakt door de keeper. De verdiende voorsprong kwam er halfweg de tweede periode. Een hoekschop van Hoflack werd ontzet tot bij Marijn Bentein. Diens poging werd op de lijn gered maar Stijn De Deygere trapte de rebound genadeloos tegen de netten: 1-2. Op een voorzet van Cos kwam Dieter Yde slechts een voetje tekort om de 1-3 binnen te schuiven. Een kwartier voor affluiten trof Nick De Groote de lat. Drie minuten later werd een doelpunt van Yde afgekeurd wegens een voorafgaande fout. Een voorzetschot van De Groote werd op de lijn weggehaald net voor Dieter Yde kon binnenduwen. Een dikke vijf minuten voor affluiten pikte Nick De Groote dan toch zijn doelpuntje mee en was de wedstrijd definitief beslist.

Met nog acht wedstrijden te spelen behoudt Oostnieuwkerke zijn negen punten voorsprong op Wielsbeke. Arne Vanelslander pakte zijn derde gele kaart en is zaterdagavond geschorst tegen rode lantaarn FC Meulebeke.

Details

Datum Tijd League Seizoen
17 februari 2019 15:00 1ste Provinciale 2018 - 2019

Resultaten

ClubGoalsUitslag
S.V.D. Kortemark1Loss
K.S.K. Oostnieuwkerke3Win