KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere, Dries Denoo, Marijn Bentein, Arne Vanelslander, Davy Ghekiere (88' Hasse Colpaert), Jonas Buyse, Stijn De Deygere, Grady Hoflack, Dumitru-Cosmin Munteanu en Dieter Yde (76' Nick De Groote).

KSK Vlamertinge: Niels Nuytten, Ben Mestdagh, Kristof Decaestecker, Sam Jacob, Jens Crombez (76' Alexi Laleman), Jonas Cappoen, Hannes Berzeele (62' Yannick Tanghe), Aaron Carrein (62' Michiel Deraedt), Bryan Artois, Guillaume Durnez en Maxim Deltour.

Doelpunten: 1' Maxim Deltour 0-1, 9' Stijn De Deygere 1-1, 17' Stijn De Deygere 2-1 (pen), 33' Dumitru-Cosmin Munteanu 3-1, 83' Jonas Cappoen 3-2 (pen).
Gele kaarten: 25' Aaron Carrein (SKV), 78' Bryan Artois (SKV).

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de blauwwitten. De eerste bezoekende aanval was meteen bingo: voorzet Durnez en Maxim Deltour prikte aan de tweede paal de 0-1 tegen de netten. Oostnieuwkerke bleef niet bij de pakken zitten. Een spelletje flipperkastvoetbal in de Vlamertingse zestien resulteerde uiteindelijk in een corner. De hoekschop werd door Grady Hoflack getrapt en Stijn De Deygere kopte aan de eerste paal in de verste hoek binnen: 1-1!

Met de felle wind was het moeilijk voetballen, maar SKO bleef de wet dicteren. Op het kwartier kopte Dieter Yde over op een vrije trap van Hoflack. Twee minuten later werd Davy Ghekiere aan de achterlijn in de bezoekende zestien tegen de grond gewerkt en scheids Demeyer wees terecht naar de stip. Kapitein De Deygere trapte zijn tweede van de namiddag beheerst binnen en bracht zo de Mandeljongens op voorsprong: 2-1!

Een vrije trap van Cos Munteanu werd door Marijn naast gekopt. Een nieuwe vrijschop op een metertje van de cornervlag leverde wel succes op: de bal draaide rechtstreeks binnen. Vijf minuten later mocht Cos het nog een derde keer proberen (deze keer nog een meter dichter dan bij de 3-1). De vrije trap ging maar net naast aan de verste paal...

Na de rust controleerde Oostnieuwkerke de wedstrijd volledig en de zege kwam nooit meer in gevaar. In de slotfase kregen we nog een penalty tegen na een onnodige fout van Arne Vanelslander in de zestien. Cappoen zette de elfmeter keurig om. Eindstand: 3-2. Door het eerste seizoensverlies van eerste achtervolger Wielsbeke hebben we, met nog negen wedstrijden te spelen, een riante voorsprong van negen punten op onze eerste achtervolger. SKO heeft bovendien vijf wedstrijden meer gewonnen dan Wielsbeke (bij gelijk aantal punten tellen het aantal gewonnen matchen).

Details

Datum Tijd League Seizoen
10 februari 2019 15:00 1ste Provinciale 2018 - 2019

Resultaten

ClubGoalsUitslag
K.S.K. Oostnieuwkerke3Win
K.S.K. Vlamertinge2Loss