KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere, Dries Denoo, Marijn Bentein, Davy Ghekiere, Dumitru-Cosmin Munteanu, Jonas Buyse, Stijn De Deygere, Hasse Colpaert, Nick De Groote en Dieter Yde (71' Wannes Vanhecke).

KFC Meulebeke: Daan Ronse, Jony Den Baes, Tom Verschueren, Mathias Vandewoestyne, Alessandro Buyse (75' Matthias Blomme), Thorben Platteau (64' Seppe Claeys), Brian Depondt, Gaethan Lannoo, Simon Vanmarcke, Dylan Vens en Martijn Wallecan (87' Gianluca Cardoen).

Doelpunt: 89' Davy Ghekiere 1-0.
Gele kaarten: 78' Seppe Claeys (FCM), 90' Jonas Buyse (SKO).

Na vier minuten moest een vrije trap van Hasse Colpaert ontzet worden in corner. De bezoekers, laatste in de stand, speelden daarna vinnig en vochten voor elke bal. Een schot van Alessandro Buyse (met effect) moest door doelman Vanbrabandt over worden getikt. Vandewoestyne kreeg dicht bij doel de bal in de voeten, maar zijn schot was te zwak om de Oostnieuwkerkse goalie in de problemen te brengen. Ook een Meulebeekse vrije trap kon Vanbrabandt niet verontrusten. Aan de overkant kon Dieter Yde net niet bij de bal op een voorzet van Cos Munteanu. In het slotkwartier moest de bezoekende doelman tweemaal redding brengen met de voet in evenveel minuten: eerst op een schot van Davy Ghekiere, daarna op een poging van Hasse Colpaert.

In de tweede helft plooiden de bezoekers terug op hun eigen helft en probeerden ze de 0-0 vast te houden. Oostnieuwkerke domineerde, maar kwam nooit echt in zijn spel en had het moeilijk om kansen af te dwingen. Twintig minuten voor affluiten belandde een voorzet van Cos bij Davy Ghekiere, maar diens schot ging nog via de vingertoppen van doelman Ronse in corner. Stijn De Deygere kwam een teen tekort om een vrije trap van Hasse Colpaert in doel te verlengen. Toen iedereen zich reeds had verzoend met een (billijk) gelijkspel, scoorden de Mandeljongens dan toch nog: een inworp van Jonas Buyse kon niet goed ontzet worden en het afgeweken schot van Ghekiere dwarrelde in doel: 1-0 en zo boekte Oostnieuwkerke alsnog zijn elfde opeenvolgende thuiszege dit seizoen... op een diefje weliswaar.

Details

Datum Tijd League Seizoen
23 februari 2019 18:30 1ste Provinciale 2018 - 2019

Resultaten

ClubGoalsUitslag
K.S.K. Oostnieuwkerke1Win
K.F.C. Meulebeke0Loss