K.S.C. Blankenberge – K.S.K. Oostnieuwkerke

Samenvatting

KSC Blankenberge: Kevin Pannecoucke, Mike Maljers, Dwight Wille, Bernd De Blanck, Peter De Clercq, Birger Longueville, Jarno Boone (70′ Tobin Stroo), Giovanni Longeville (87′ Ward Verscheure), Matthias Feys, Diederiek Voordecker (46′ Nathan Kékessy) en Steven Van Moeffaert.

KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere, Dries Denoo (20′ Hasse Colpaert), Marijn Bentein, Arne Vanelslander, Dumitru-Cosmin Munteanu, Jonas Buyse, Stijn De Deygere, Grady Hoflack, Davy Ghekiere en Dieter Yde.

Doelpunten: 6′ Giovanni Longueville 1-0, 24′ Stijn De Deygere 1-1, 30′ Davy Ghekiere 1-2, 35′ Giovanni Longueville 2-2, 49′ Giovanni Longueville 3-2, 63′ Davy Ghekiere 3-3, 68′ Stijn De Deygere 3-4 (pen), 72′ Matthias Feys 4-4 (pen).

Gele kaarten: 55′ Matthias Feys (SCB), 61′ Bernd De Blanck (SCB), 62′ Birger Longueville (SCB), 67′ Grady Hoflack (SKO), 68′ Dwight Wille (SCB), 69′ Davy Ghekiere (SKO), 77′ Giovanni Longueville (SCB), 87′ Ewoud Defevere (SKO).

What a hell of a match! Na zes minuten glipte Giovanni Longueville door de buitenspelval en bracht de thuisploeg op voorsprong. Oostnieuwkerke reageerde met een vrije trap van Grady Hoflack maar de thuisgoalie bokste de bal weg. Aan de overkant bracht Justin redding op een poging van Birger Longueville. Na twintig minuten moest Verhoeven noodgedwongen een wissel doorvoeren: Hasse Colpaert kwam in de plaats van Dries Denoo.

Halfweg de eerste helft helft kwam Oostnieuwkerke langszij. Corner van Grady Hoflack en Stijn De Deygere buffelde binnen: 1-1! Op het halfuur een schot van Ghekiere, maar doelman Pannecoucke tikte de bal over de lat. Uitstel van executie want op de daaropvolgende hoekschop trapte Davy alsnog de 1-2 tegen de touwen. Vijf minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Opnieuw was Giovanni Longueville de doelpuntenmaker.

De tweede helft opende veelbelovend met direct gevaar langs weerszijden. Nog geen vijf minuten na de rust haalde Giovanni Longueville verschroeiend uit van buiten de zestien en doelman Vanbrabandt was kansloos: 3-2 en een hattrick voor Longueville. In de 53ste minuut glipte Ghekiere door de buitenspelval en hij leek op weg naar de 3-3, maar hij talmde te lang waardoor er twee verdedigers waren teruggekeerd nadat hij de keeper had omspeeld en één van hen kon Davy’s schot nog op de lijn redden. Enkele minuten later likte een schot van Cos Munteanu de lat en ging over.

Kort na het uur viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Na een goede actie tussen Cos en Dieter Yde werd Ghekiere aangespeeld op rechts en Davy trapte de bal door de benen van de keeper binnen: 3-3! Vier minuten later beging thuisspeler Wille hands in de zestien en ref Van Gool legde de bal op de stip. Kapitein Stijn De Deygere aarzelde niet en trapte SKO een tweede keer op voorsprong. Na een fout van Grady Hoflack op de pas ingevallen Tobin Stroo kreeg ook Blankenberge een elfmeter. Matthias Feys zette de strafschop beheerst om: 4-4. Doelman Pannecoucke bracht nog redding op een schot van Hoflack en aan de overzijde hield ook zijn collega Vanbrabandt de Oostnieuwkerkse meubelen nog eens recht.

Details

Datum Tijd League Seizoen
6 januari 2019 15:00 1ste Provinciale 2018 - 2019

Resultaten

ClubGoalsUitslag
K.S.C. Blankenberge4Draw
K.S.K. Oostnieuwkerke4Draw