SKO speelt finale Indurium Cup tegen Dadizele

SK Oostnieuwkerke heeft zich dankzij een 2-1 overwinning tegen Jespo Comines-Warneton geplaatst voor de finale van de Indurium Cup. Stijn De Deygere bracht de Mandeljongens vlak na de rust van op de stip op voorsprong en op het uur verdubbelde Davy Ghekiere de score. In de blessuretijd scoorde Comines-Warneton nog tegen.

De finale wordt gespeeld op zaterdag 27 april in het Mirakelstadion van Waregem. Tegenstander wordt reeksgenoot VK Dadizele dat Racing Waregem versloeg met 3-4

Met Jespo Comines-Warneton kregen we de nummer twee uit derde provinciale A op bezoek. Met slechts acht tegendoelpunten hebben de Henegouwers de beste verdediging in de West-Vlaamse provinciale reeksen. De op één na beste defensie heeft… SK Oostnieuwkerke, dat tien doelpunten moest incasseren in zijn eerste zestien wedstrijden.

Zoals verwacht speelden de bezoekers erg georganiseerd en vingen ze ons op op hun eigen helft. Oostnieuwkerke probeerde er al voetballend doorheen te komen, maar toch was het wachten tot de dertiende minuut vooraleer we een eerste kans konden noteren: de poging van Dieter Yde week af in corner. Halfweg de eerste helft mocht Grady Hoflack een vrije trap nemen van op links en de bezoekende goalie redde van onder de lat. Na een persoonlijke actie van Davy Ghekiere zag die zijn schot afgeblokt door een verdediger.

Rond het halfuur kraakte Grady Hoflack zijn schot waardoor doelman Anger maar weinig problemen kende. Enkele minuten later toonden ook de bezoekers zich eens gevaarlijk: Lambin kwam vrij op rechts, maar trapte over. Een bedrijvige Ghekiere ging op het bezoekend doel af, maar werd nog net voldoende gehinderd door een verdediger waardoor hij niet vol kon uithalen. Terwijl onze goalie Vanbrabandt een rustige namiddag kende, moest zijn concurrent wel regelmatig aan de bak. Op een schot van Arne Vanelslander ging Anger goed plat en op slag van rust stopte hij een omhaal van Dries Denoo.

De tweede helft was nog maar pas op gang getrapt toen Hasse Colpaert in de bezoekende zestien van de sokken werd gelopen door Morad Arffak. De bal ging op de stip en kapitein Stijn De Deygere zette beheerst om: 1-0. Geleidelijk aan kwam er meer en meer ruimte en ook kansen bleven niet uit. Een voorzetschot van Ewoud Defevere werd door doelman Anger weggebokst. Hasse Colpaert kwam oog in oog met de Komense keeper maar die redde tweemaal in dezelfde fase.

Een gemeten voorzet van Grady Hoflack werd nog door een bezoeker in corner gewerkt, maar op het uur mocht diezelfde Hoflack vrij oprukken naar het bezoekende doel. De doelman kwam uit, maar Grady was niet egoïstisch en legde af naar de goed gevolgde Ghekiere die de 2-0 tegen de netten prikte. Aan de overkant versierde Jespo ook nog eens een kans, maar de poging van Van Zeveren ging over. Na een actie tussen Yde en Ghekiere wilde deze laatste de doelman omspelen, maar die haalde de bal nog uit Davy’s voeten.

Acht minuten voor affluiten kreeg de ingevallen Moudjeb de eerste gele kaart van de match. Wegens protest kreeg hij nog een tweede keer geel onder de neus geduwd en mocht dus vervroegd gaan douchen. In de slotminuut glipte invaller Jarne Demoen door de Komense buitenspelval en hij zag zijn schot (dat nog werd aangeraakt) maar nipt naast gaan. In de blessuretijd scoorde Bardoux (ook een invaller) nog de eerredder voor de bezoekers.

KSK Oostnieuwkerke: Justin Vanbrabandt, Ewoud Defevere, Dries Denoo, Marijn Bentein, Arne Vanelslander, Davy Ghekiere (74′ Jarne Demoen), Stijn De Deygere (63′ Wannes Vanhecke), Niels Veracx (80′ Lowie Van Hal), Grady Hoflack, Hasse Colpaert en Dieter Yde.

Jespo Comines-Warneton: Florent Anger, Thomas Lahousse (71′ Vianney Bardoux), Cederic Dieryck, Morad Arffak, Kilian Van Zeveren, Tidjy Carton (71′ Camille Dekeirschieter), Hakim Arffak, Louis Lambin, Hugo Jesus Da Costa (54′ Saadi Moudjeb), Laurent Vanhaverbeke (71′ Jessy Nys) en Teddy Nys.

Doelpunten: 46′ Stijn De Deygere 1-0 (pen), 60′ Davy Ghekiere 2-0, 91′ Vianney Bardoux 2-1.
Gele kaarten: 82′ Saadi Moudjeb (Jespo), 84′ Louis Lambin (Jespo).
Rode kaart: 82′ Saadi Moudjeb (Jespo) (2x geel).

Deel dit bericht

Scroll naar boven
KSK Oostnieuwkerke

nu al weg?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niks meer over KSK Oostnieuwkerke. We zullen je niet spammen, beloofd!

* vereist